Ясно е кой ще ремонтира пътя Перущица - Йоаким Груево, подписаха договор за 5 млн. лв.

Автор: Иван Маринов 35663
Ясно е кой ще ремонтира пътя Перущица - Йоаким Груево, подписаха договор за 5 млн. лв.

5 072 711 лв. с ДДС ще струва ремонтът на пътя Перущица - Йоаким - Груево. Градската администрация вече е подписала договор с "Пътинженеринг" ЕООД, която бе избрана за изпълнител на проекта. Пловдивската фирма е подала по-изгодната от двете оферти при обявената обществена поръчка. Както вече съобщихме, кандидати за изпълнители на дългоочаквания ремонт бяха "Пътинженеринг" ЕООД и софийската "Автомагистрали Хемус" АД. 

Предвижда се рехабитлитация и локални ремонти на 80% от пътя. В най-компрометираните участъци от пътя са предвидени изкъртване на съществуваща, изкопи и полагане на натрошен камък и преасфалтиране. След приключване на локалните ремонти, се предвижда полагане на два слоя асфалт по целия участък. Предвижда се и почистване на банкетите, попълването им с трошен камък, почистване на съществуващи и изкопаване на нови пътни окопи. В момента банкетите по цялото трасе са обрасли с растителност и възпрепятстват отводняването на пътното платно. Отводнителните окопи също са обрасли, на места дори са зарити, е уточнено в техническите параметри на поръчката.

Ремонтът следва да продължи не повече от 180 календарни дни, а гаранционният срок е двегодишен. Предвидени са и над 500 000 лв. с ДДС за непредвидени разходи.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина