“Вино и туризъм“ - МИГ Перущица-Родопи в общ проект с градче от Южна Франция

Автор: Plovdiv Now 12468
“Вино и туризъм“ - МИГ Перущица-Родопи в общ проект с градче от Южна Франция

Кметовете на общините Перущица и "Родопи" - Мария Вълканова и Павел Михайлов, както и председателят на Управителния съвет на МИГ Перущица-Родопи и кмет на село Крумово - Румяна Самоковарева, представители на Общото събрание на групата, посетиха преди дни Сен Шиниан в Южна Франция.

Визитата е в изпълнение на транснационален проект за сътрудничество между МИГ Сен-Шиниан - GAL Pays haut Languedoc et Vignobles във Франция, и МИГ Перущица-Родопи. Целта беше да се набележат възможните дейности за създаването на общ туристически продукт за популяризиране на местната идентичност на двете територии във Франция и България под надслов „Вино и туризъм“, както и възможностите за туристически обмен.

В рамките на посещението се проведоха работни срещи с представители на инициативните групи, местната власт, винарските изби от  и туристическия бранш.

"Българската група беше посрещната и приветствана от Катрин Комб, кмет на Сен-Шиниан. На домакините бяха представени рекламни материали и продукти от територията на МИГ Перущица- Родопи", разказва кметът на Перущица г-жа Мария Вълканова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина