Ударно ще ремонтират улици в Перущица, ще се кандидатства и по нов проект

Автор: Plovdiv Now 10374
Ударно ще ремонтират улици в Перущица, ще се кандидатства и по нов проект
Преди няколко дни, със символична първа копка беше поставено началото на изпълнението на проект “Рехабилитация на улична мрежа в град Перущица“. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е 1 168 525,82 лв. по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 год., по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“.
 
Той предвижда реконструкция на съществуваща настилка на части от десет улици в Перущица. Общият обем на предвидените строително-ремонтни дейности по тях е 2 382 метра и включва премахване на съществуващата настилка и полагане на нова асфалтова настилка. В обхвата на проекта са ул.“Драговец“ с дължина 167 метра, ул.“Въча“ с дължина 134 метра; ул.“Искър“ с дължина 208 метра; ул.“Васил Левски“ с дължина 130 метра; ул. „Найден Геров“ с дължина 164 метра; ул.“Васил Соколски“ с дължина 582 метра; ул.“Анка Райкова“ с дължина 288 метра; ул.“Поручик Милушев“ с дължина 226 метра; ул.“Захари Стоянов“ с дължина 379 метра и ул.“Димитър Малинчев” с дължина 104 метра, съобщава кметът Мария Витанова-Вълканова.
 
Състоянието на пътната настилка на тези улици е лошо, както и на голяма част от останалите улици в града. За съжаление възможностите на община Перущица сама да финансира подобни дейности са твърде малки. Необходимо е външно финансиране, за което не спираме да работим.
 
Предстои да входираме нов проект за възстановяване и рехабилитация в ДФ “Земеделие”, който включва строително-ремонтни дейности на още 8 улици в Перущица, в това число бордюри и тротоари.
 
Вярвам, че той ще бъде одобрен и ще можем да подобрим още от техническата инфраструктура на община Перущица, смята кметът.
 

Подобни новини

Мария

Тая простачка кметицата освен да обикаля да се снима за нищо друго не става. Да кажат тая улица колко пъти са я разкопали в последните 2 седмици и защо всеки ден няма вода!!!!!!! Сутрин ставаш - няма вода, вечер се прибереш и отново няма вода!

21:08, 13.06.2023
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина