Токови удари и изгърмели електроуреди тормозят жителите на Перущица по празниците

Автор: Plovdiv Now 15387
Токови удари и изгърмели електроуреди тормозят жителите на Перущица по празниците

Периодични изключвания на електрозахранването, наподобяващи токови удари, тормозят жителите на Перущица от седмица. Авариите се случват поне по няколко пъти в денонощието, сигнализират местни жители. 

"От около седмица токът спира по 3-4 пъти на ден за по 10-тина минути и още толкова през нощта. Спирането е странно - наподобява токов удар с примигване и вече има хора с изгорели домакински уреди", споделя наша читателка. По думите и от постоянните спирания на захранването е засегнат почти целият град. 

Жената опитала да подаде сигнал в ЕВН, но не успяла да осъществи връзка на обявените контакти. Наш репортер също се обърна към електроразпределителното дружество. Оттам обясниха, че вече са получили сигнал. По-рано днес към мястото е бил насочен дежурен екип, който да извърши проверка на електрическите табла на няколко улици и да установи причината за честите повреди. 

От дружеството обясниха и че потърпевшите от токови удари, чиито електроуреди са били повредени, могат да подадат писмено заявление в офис на ЕВН в срок от три дни. От дружеството ще назначат проверка на място, за да се установи дали те са изгорели в следствие на авариите. Важно е потребителите да не предприемат никакви ремонти на засегнатите уреди, докато не бъде извършена проверката, за да могат да им бъдат възстановени щетите. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина