Празникът с фенерчетата се случи в Перущица, кметът честити на съгражданите си

Автор: Plovdiv Now 7847
Празникът с фенерчетата се случи в Перущица, кметът честити на съгражданите си

Традиционното шествие с фенерчета и тази година се случи в община Перущица. Децата от учебните заведения в града се включиха в празничната програма.

Бяха запалени и светлините на фенерчетата - един от символите на знанието.

Тържеството се състоя снощи, на централния площад "27-ми априлий", в навечерието на 24 май.

Кметът Мария Вълканова честити празника на своите съграждани:

Празникът на българската азбука, просвета и култура и на славянскта писменост. Празникът, на който изразяваме своята благодарност и преклонение пред делото на светите братя Кирил и Методий.
 
Всяка година в навечерието на 24 май, община Перущица връчва награди за доказани постижения в сферата на образованието и културата. И тази година обявихме номинираните от съответните институции, които получиха грамоти и подаръци за своя принос в развитието на културната и образователната дейност в Перущица.
 
Радвам се, че отново спазихме уникалната традиция на Перушица и запалихме светлинките във фенерчетата на нашите деца, защото светлината е символът на знанието.
 
Днес с гордост може да кажем, че 24-ти май е най-истинският и най-българският празник - празник, какъвто нямат другите народи по света. Нека ценим високо културата, просветата, науката и да опазим славянската писменост с извисен дух и непрекъснат стремеж към знания.
 
За Вас скъпи учители, той е признание за силата и постоянството, с които съхранявате българската духовност. Благодарим Ви за вдъхновението и постоянството, с които давате знания, развивате способностите и уменията на Вашите ученици! Желая Ви здраве, ентусиазъм и много творчески идеи!
 
А на Вас скъпи деца, ученици и млади хора, пожелавам да овладявате знанията търпеливо, последователно и упорито, за бъдете подготвени за предизвикателствата на съвременния свят!
На всички будители, учители и творци пожелавам здраве, всеотдайност в работата и успехи в начинанията!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина