Нови цветя, почистени терени и пътища, ремонт на улици в Перущица

Автор: Plovdiv Now 13856
Нови цветя, почистени терени и пътища, ремонт на улици в Перущица

"С минимални средства от общинския бюджет, дарения, трудът на част от общинските служители, много желание за подобряване облика на прекрасното ни градче и с доброволната подкрепа и труд на общинските съветници Радослав Даянов, Константин Витанов и няколко младежи, успяхме да подобрим някои части в Перущица", съобщи на фейсбук страницата си кметът Мария Вълканова.

Теренът до Спортната зала вече е идеално почистен и превърнат в паркинг с интересен цветарник с капково напояване.
Друго подобрение в този район е облагородяването на част от Гробищния парк. В западната му част са засадени вечнозелени туи, образуващи жив плет, чиято цел е да послужат като ограда. Плътната преграда, която ще се образува след време, ще подобри вида на парка и ще създаде ефектна визия на входа на града от село Брестовица. Направено е и капково напояване за туите, което не ангажира служителите в дейност “Чистота” с тяхното поливане.

Цветарниците пред музея, читалището и автогарата са засадени с нови цветя.

През последните няколко седмици са подкастрени треви, храсти и сухи клони по пътя Йоаким Груево-Перущица-Скобелево. Цялата крайпътна растителност, която отнемаше видимостта на шофьорите, е вече премахната. Окосени са и терените до пътните платна, на около метър до тях.

Краят на улица “Петър Бонев”, който стига до пътя за Върховръх и по който беше невъзможно преминаването и на пешеходци заради поникналата растителност и натрупаната пръст, също е почистен, изравнен и насипан с чакъл за удобство на преминаващите, съобщава още кметът.

Паралелно с това се извършва текущ ремонт на улиците чрез запълване на дупки в Перущица. Изкърпени са дупките по пътната настилка по улиците “Рила”, “Спас Гълъбов”, “Ал. Стамболийски”, “Проф. Константин Гълъбов” и площад “Кочо Честименски”. Същото е направено и по общински път Скобелево-Перущица-Йоаким Груево. Необходим е цялостен ремонт на този път, но към момента няма осигурено външно финансиране за това, а със собствени средства на Общината е невъзможно това да се случи, поради стойността на необходимите строително-ремонтни дейности.

"Въпреки края на програмния период и изчерпаните средства за инвестиционни проекти от Европейските фондове за периода 2014-2020г., вярвам че в рамките на следващите една или две години ще успеем да осигурим така нужното ни финансиране за ремонта на пътя. Изказвам своите благодарности към всички, които участваха в дейностите по благоустройство на нашия град до момента. Необходима е много работа, желание и подкрепа от всички, за да превърнем Перущица в по-чист и красив град.
Нека заедно го постигнем!", завършва изявлението си г-жа Вълканова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина