Работят по проект за решаване на проблемите с отпадните води в Перущица

Автор: Plovdiv Now 6364
Работят по проект за решаване на проблемите с отпадните води в Перущица

За инвестиционно предложение съобщава Община Перущица с название „Актуализация на проект: Довеждащ колектор до ПСОВ, Главен колектор I от ОТ51 до края на регулацията и Главен колектор II от ОТ48 до ул. „Ив. Вазов“, гр. Перущица.“

Предвижда се изграждане на Главен колектор I и Главен колектор II, с което ще се елиминират всички съществуващи зауствания на отпадъчните води във водния обект.

Гл. колектор I в момента преминава през частни имоти и зауства в река Стара, малко след регулацията на града. Изпълнен е от бетонови тръби, част от които са отнесени от реката и самото заустване е трудно да се установи като местоположение.

Целта е Колекторът да се изгради в оста на улицата, да поеме всички отпадъчни води, които в момента се вливат в него и които в бъдеще ще се влеят в него, съгласно РПИП от 2019 г., и да ги отведе до Пречиствателната станция за отпадни води. В настоящия проект се приема, че Довеждащият колектор до ПСОВ всъщност е Главен колектор I.

Главен колектор II в момента е съществуващ от горния край на града до центъра му, където заедно с Гл. колектор III се заустват в р. Стара.

Целта е  Гл. колектор II да се продължи след центъра на града до заустването му в Главен колектор I. По пътя си той ще поеме оттока на Гл. колектор III и второстепенни канали №№ 254, 258 и 260. По този начин ще се премахнат заустванията на канализационни клонове от левия бряг на р. Стара в нейното корито. Изграждането на колектора ще има изключително екологично въздействие, като се запази естествената флора и фауна, както и се предотвратят вредните въздействия върху здравето на хората.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина