МИГ Перущица-Родопи подписа първите два договора с бенефициенти по СВОМР

Автор: Plovdiv Now 14574
МИГ Перущица-Родопи подписа първите два договора с бенефициенти по СВОМР

„МИГ Перущица-Родопи“ получи заповед на Изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" за ОДОБРЕНИЕ на работата на Комисията за подбор на проектни предложения  по подмярка  4.1 "Инвестиции в земеделските стопанства "  от Стратегията за водено от общностите местно развитие и за одобрение на първите два проекта по процедурата.

На 27.12.2019 г. Председателят на МИГ Перущица-Родопи г-жа Румяна Самоковарева подписа първите два административни договора с бенефициенти за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по подмярката.

Договори сключиха "Елис Фрут" ЕООД, с.Цалапица  за проект с разходи в размер на 101732,00 лв без ДДС и земеделски производител Светослав Стефанов Луканов, гр.Перущица  за проект с разходи в размер на 193336,00 лв без ДДС.
Проектите касаят модернизиране на земеделските стопанства на бенефициентите чрез закупуване на земеделска техника и в резултат на изпълнението им ще се разкрият нови работни места.

По подмярка 4.1 от СВОМР на МИГ Перущица-Родопи бяха подадени на първи прием 25 проекта, от които Комисията за подбор на проектни предложения одобри в рамките на наличния бюджет за финансиране 9 проектни предложения, отхвърли 2 проекта и останалите са в резервен списък. 

След одобрението на оценката на процедура  BG06RDNP001-19.184-S1  по подмярка 4.1 "Инвестиции в земеделските стопанства " се очаква ДФЗ да разгледа и останалите проектни предложения.

Сдружение "Местна инициативна група Перущица-Родопи"
адрес: с. Брестовица, община Родопи, област Пловдив, 
пл. "Съединение" № 1, 
тел.: 0885202428,
http://www.mig-p-r.org

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина