Кметът на Перущица: Запазете спокойствие и спазвайте мерките, Общината прави всичко необходимо

Автор: Plovdiv Now 20151
Кметът на Перущица: Запазете спокойствие и спазвайте мерките, Общината прави всичко необходимо

Дезинфекцират се редовно всички обществени места в Перущица и Общината прави всичко необходимо в правомощията си, за да ограничи разпространението на огнището на коронавируса, появило след сбирката на евангелистите в града. От хората се изисква едниствено да бъдат дисциплинирани, да спазват мерките и да запазят спокойствие.

За това призова кметът г-жа Мария Витанова-Вълканова в своя публикация на официалната си фейсбук страница. Ето какво написа тя: 

Уважаеми съграждани,

Призовавам Ви да запазите спокойствие и да спазвате противоепидемичните мерки!
Уверявам Ви, че община Перущица прави всичко необходимо, което е в нейните правомощия, за да се ограничи разпространението на COVID-19.

Редовно се прави дезинфекция на всички обществени места, на които се събират повече хора и предвид потвърдените 7 случая на положителни резултати в кв. “Запад” в него са дезинфекцирани и всички улици.

Продължава засиленото полицейско присъствие там, като отново е ограничено безцелното напускане на квартала.
Нека да имаме предвид, че всички ежедневно се срещаме с много хора и има вероятност да се заразим дори и да не присъстваме на масови събития като турнири, балове, сватби, политически или религиозни сбирки!

Предвид по-големия брой заразени лица през последната седмица в цяла България, от утре 23-ти юни, носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е отново задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

Бъдете здрави!

Снимка: Фейсбук страница на г-жа Мария Витанова-Вълканова 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина