Кметът на Перущица се срещна с народния представител ген. Константин Попов

Автор: Plovdiv Now 5552
Кметът на Перущица се срещна с народния представител ген. Константин Попов
Кметът на община Перущица - г-жа Мария Вълканова, излезе с ново обръщение към съгражданите си, с което ги информира за срещата си с народния представител ген. Константин Попов, както и за предстоящата работа за просперитета на града.
 
Ето какво събощи г-жа Вълканова:
 
Уважаеми съграждани,
 
Вчера се срещнах с ген. Константин Попов, народен представител от ГЕРБ Пловдив област и председател на Комисията по отбрана в парламента.
 
Обсъдихме готовността на Общината за предстоящите избори и проблемите на Перущица, съответно възможностите за тяхното разрешаване.
 
За съжаление Общината няма възможност за изпълнение на големи инфраструктурни проекти, без външно финансиране. Размерът на капиталовите разходи за 2021г., определен със Закона за държавния бюджет за нашата община, е в размер на 171 100лв. Местните приходи или парите от такси, наеми и Вашите данъци за 2020г. са в размер на 562 276 лв. и с тях се дофинансират детските градини в града, Домашният социален патронаж, издържат се изцяло Общинският съвет и Туристическият информационен център. Покриват се разходите за част от дейността на общинската администрация /без заплатите - те се осигуряват от държавния бюджет/. Ползват се за благоустрояване, осветление и култура.
 
Получих Вашето доверие преди 1 година и смятам, че за тази 1 година доста неща се направиха в Перущица, макар и без външно финансиране. Разбира се, те не са най-приоритетните и изискващи голям финансов ресурс, защото мен не ме чакаха финансирани проекти и милиони, с които да подобря веднага качеството на живот в Общината. Но вече получих финансова подкрепа от правителството, с която ще направим основен ремонт на площад “27-ми Априлий”. Този ремонт е особено важен за развитието на туризма в Общината и ще допринесе за подобряване на околната среда и визията на града.
 
Не съм спряла да търся финансиране за разрешаването на всички наши проблеми като остарялата водопроводна мрежа, липсата на Пречиствателна станция за отпадни води, изключително лошото състояние на пътя Перущица-Й. Груево, неремонтираните улици.
Вярвам, че през новата 2021г. поне за част от изброените проблеми ще намерим решение и средства.
 
Благодаря на ген. Константин Попов за готовността за съдействие и подкрепата за разрешаването на всеки наш проблем!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина