Кметът на Перущица: За мен беше чест да бъда на освещаването на храма в Чурен

Автор: Plovdiv Now 6707
Кметът на Перущица: За мен беше чест да бъда на освещаването на храма в Чурен
Кметът на Перущица - г-жа Мария Вълканова присъства вчера, неделя след Петдесетница, на литургията, която Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи и откри възстановения храм „Св. пророк Илия” в село Чурен.
 
"За мен беше чест и удоволствие да бъда сред присъстващите, защото макар с.Чурен да се намира в границите на община "Родопи", то е само на 2 км от курортното селище Върховръх. А на Върховръх имоти имат предимно жители на Перущица и затова смятам, че храмът е особено важен за община Перущица", сподели Мария Вълканова.

Църквата в село Чурен, което е едно от най-високите в община "Родопи" и се намира на 1400 метра надморска височина е възстановена с труда и даренията на местни жители и благодетели. Ремонтът започва през 2015 година, като в него се включват четирима местни и свещеник. Днес храмът е с красив иконостас, поставен е голям полилей. Местните хора са дарили покривки, свещници, икони и други вещи за храма.

Митрополит Николай се обърна към вярващите, дошли на службата, със слово за величието на жертвата Христова Той благодари на кмета и председателя на Общинския съвет за топлото посрещане и пожела здраве и благоденствие.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина