Кметът на Перущица: Има видими резултати от работата на новото общинско предприятие

Автор: Plovdiv Now 22230
Кметът на Перущица: Има видими резултати от работата на новото общинско предприятие
Кметът на община Перущица Мария Вълканова даде в своя публикация информация на съгражданите си относно новото Общинско предприятие “Благоустройство, спорт и социални дейности”. Тя направи равносметка как е свършено до момента и какъв е ефекта от дейността на структурата. Служителите вече са направили редица подобрения. Призивът на кметът е хората да бъдат отговорни и да пазят, не да рушат. Ще бъдат предвидени и глоби.
 
Ето какво се казва в публикацията на кмета Мария Вълканова:
 
Уважаеми съграждани и приятели,
 
С решение на Общински съвет Перущица от месец май, създадохме Общинско предприятие “Благоустройство, спорт и социални дейности”. До момента социалните дейности пак бяха организирани в Общинско предприятие, но сега вече имаме допълнителни дейности, които са особено важни за удовлетворяването на общинските нужди.
 
С моя заповед от 1 юли на предприятието е възложена поддръжката на зелените площи и парковете в града. Поддръжката на уличното осветление също е възложена на предприятието, като успяхме да закупим и вишка, с която дейността да се извършва.
 
Вече са налице и първите видими резултати. Ремонтирани са тоалетните в Поликлиниката. Подобрено е състоянието на част от улица “Хайдушка”. Отстранени са дребните забележки по двете детски площадки в града. Обновени са всички ужасно компроментирани спирки в кв.”Пастуша”.
 
Всички те вече имат и пейки и кошчета. Част от дейностите, които сме планирали да се случат с помощта на предприятието са ремонт на зоната за спорт, включваща мултифункционалното игрище и фитнес на открито, обновяване на съществуващите пазарни маси на общинските пазари, текущ ремонт на зоната с чешма пред Пощата в гр. Перущица, текущ ремонт на площадката до Исторически музей Перущица и Църквата “Св. Архангел Михаил” и текущ ремонт на 2 стаи в сградата на общинската администрация.
 
Чрез Общинското предприятие ще можем по-бързо и с по-малко средства да решаваме благоустройствени въпроси, които са текущ ремонт или поддръжка. Дейностите, за които има издадени разрешения за строеж, съгласно българското законодателство и включват основен ремонт или ново изграждане ще продължат да се възлагат на външни фирми, които отговарят на определени изисквания, имат съответната компетентност и опит и са регистрирани със съответната категория в Камарата на строителите, защото такива са законодателните изисквания. Но чрез Общинското предприятие ще спестим доста средства от местните приходи на Общината за текущи ремонти, които променят визията на Перущица и ще поддържаме по-качествено направеното до момента.
 
За това разчитаме и на Вас. Не рушете, а пазете!
 
Абсурдно е кошче, поставено на една от спирките в кв.”Пастуша”, на 3 ден да бъде смачкано, както се случи преди седмица.
Няма да допуснем недобросъвестни граждани да увреждат общинско имущество.
 
Глобите за нарушителите на обществения ред ще бъдат големи, защото съм сигурна, че повечето жители на Общината искат да живеят в един по-приветлив и красив град!
 
 
 
 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина