Финансират с над 1 млн. лв. ремонт на улици в Перущица, договорът е подписан

Автор: Plovdiv Now 8512
Финансират с над 1 млн. лв. ремонт на улици в Перущица, договорът е подписан
Подписан е договор с Държавен фонд „Земеделие“, за финансиране на проект: “Рехабилитация на улична мрежа в град Перущица“, съобщи кметът Мария Вълканова.
 
Одобреният размер на безвъзмездната финансова помощ е 1 168 525,82 лв.
 
Проектът е подаден през 2018г., но не е получил финансиране. През настоящата година същият беше оценен отново и след прехвърлянето на средства от други мерки по ПРСР, съответно с увеличаването на разполагаемия ресурс по подмярката, проектът получи одобрение.
 
Той предвижда реконструкция на съществуваща настилка на части от десет улици в Перущица. Общият обем на предвидените строително-ремонтни дейности по тях е 2382 метра и включва премахване на съществуващата настилка и полагане на нова асфалтова настилка.
 
В обхвата на проекта са ул.“Драговец“ с дължина 167 метра, ул.“Въча“ с дължина 134 метра; ул.“Искър“ с дължина 208 метра; ул.“Васил Левски“ с дължина 130 метра; ул. „Найден Геров“ с дължина 164 метра; ул.“Васил Соколски“ с дължина 582 метра; ул.“Анка Райкова“ с дължина 288 метра; ул.“Поручик Милушев“ с дължина 226 метра; ул.“Захари Стоянов“ с дължина 379 метра и ул.“Димитър Малинчев” с дължина 104 метра.
 
"Състоянието на пътната настилка на тези улици е лошо, както и на голяма част от останалите улици в града. За съжаление възможностите на община Перущица сама да финансира подобни дейности са твърде малки. Необходимо е външно финансиране, което обаче, предвид забавянето в стартирането на новия програмен период на Европейския съюз също е трудно в момента.
Все пак вярвам, че скоро ще имаме възможност да подобрим още от техническата инфраструктура на община Перущица", каза кметът Мария Вълканова.
Бъдете здрави!

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина