Баскетболни финали се проведоха в Перущица, кметът с емоционално послание

Автор: Plovdiv Now 5976
Баскетболни финали се проведоха в Перущица, кметът с емоционално послание

Националните финали 2019/2020 на Българската баскетболна лига се проведоха в края на миналата седмица в Мултифункционалната спортна зала в Перущица. Турнирът се организира за пета поредна година, като този път събра на едно място най-добрите и най-подготвените полупрофесионални отбори от цяла България в Перущица и избра най-добрите осем от тях. Турнирът се проведе без публика, при спазване на всички противоепидемични мерки.

По този повод кметът на община Перущица г-жа Мария Витанова - Вълканова написа емоционално послание на фейсбук страницата си. Ето какво се казва в него:

Горда съм, че точно в нашата община се проведоха тазгодишните финали. Спортът е сфера, която е важна и трябва да се развива във всяка община, защото той подпомага възпитанието на децата и тяхното развитие и допринася за задържането на младите хора в малките населени места. Важно е децата и младежите да бъдат подкрепяни и стимулирани, за да растат силни личности.

С леко забавяне, породено от възникналата епидемична обстановка от COVID-19 и въведените мерки за ограничаване разпространението на вируса, проведохме търг и предстои сключването на договор за отдаване под наем на залата. В него изрично е посочено, че децата от Перущица ще тренират в залата безплатно.

Наличието на спортна зала и нейното максимално натоварване ще допринесе за развитието и на други приоритетни сфери в нашата община. Тепърва предстоят много спортни събития, турнири, развлекателни мероприятия и концерти.

Благодаря за честта, която ми оказаха организаторите, да наградя един от печелившите отбори в турнира. Бих искала да поздравя всички участници за високия спортен дух, волята за победа и достойното представяне. Искрени поздравления за завоювалите престижните места. Искам специално да поздравя за ентусиазма и организацията на турнира Димитър Чанков, Българската баскетболна лига и Българското баскетболно общество.

Благодаря за признанието към община Перущица и мен и дадената ни оценка, чрез приза „Помощ в развитието на баскетбола в България“ и им пожелавам много успехи и победи занапред!

Вярвам, че в Мултуфункционална спортна зала “Перущица” ще има много живот, успехи и приятни емоции за всички.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина