Блокада на пътя над Перущица заради незаконно преминаващи камиони

Автор: Добринка Димова 33210
Блокада на пътя над Перущица заради незаконно преминаващи камиони

Хора от селата над Перущица блокираха днес главния път Перущица-Върховръх-Чурен и за кратко спряха преминаващите оттам камиони. На място бе извикана и полиция. Местни обясниха, че до 8 януари тук е забранено преминаването на камиони над 6 тона. Забраната обаче ежедневно се нарушава от десетки тежкотоварни автомобили, натоварени с дърва, които създават сериозни предпоставки за пътнотранспортни произшествия.

„Отсечката е доста рискова, има 226 завоя. Пътят е тесен, на места - заледен, и разминаването с такъв камион е абсолютно невъзможно и опасно”, оплакаха се пред наш репортер живеещите в района.

Работещи в парк-хотел „Родопи” обясниха, че очакват 95 гости за Нова година. Стотици хора възнамеряват да посрещнат 2020 г. във вилите си. „Как да стигнат дотук всички тези хора?”, питат се местните.

Припомняме, че през годината те няколко пъти излизаха на протести срещу разбиването на пътя от свръхнатоварени камиони с дървен материал. Местните дори събраха подписка, подкрепена от над 1000 души, с която поискаха да се спре преминаването на камионите с маса с товар над 6 тона.

Пред медиите бе представено и експертно становище, че пътят не е технически и конструктивно устойчив за преминаване на тежки машини.  В следствие на огромната натовареност 25-километровият път е разбит, на места с огромни кратери, изяден по периферията асфалт. Хората алармират, че в района стават десетки катастрофи, като част от причините са нерегламентираното преминавана на свръхтежки машини по пътя. 

Сега, с падането на снега, обстановката се утежнява, но това не спира камионите. „Тече пълен произвол на фирмите от дърводобивната промишленост”, оплакват се хората. Те искат спешни мерки и незабавна намеса на контролните органи и са категорични, че няма да позволят това безхаберие да продължи. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина