Бивш шивашки цех в Перущица става обществена спортна зала, внесен е проект за финансиране

Автор: Plovdiv Now 19583
Бивш шивашки цех в Перущица става обществена спортна зала, внесен е проект за финансиране
Община Перущица кандидатства за финансиране и вече има входиран проект с предмет “Основен ремонт и преустройство в Многофункционална обществена зала“, а помещението се намира на първи етаж в ОУ „Петър Бонев“, съобщи кметът г-жа Мария Вълканова.
 
Започна кампания 2021 на Проект „Красива България“, част от програмата на Министерство на труда и социалната политика.
 
Планираните дейности в проекта на Перущица са за основен ремонт и преустройство на бивш шивашки цех, който се е помещавал в общински имот, и превръщането му в многофункционална обществена спортна зала.
 
С изпълнението на проекта ще се осигури възможност на младежите, а и не само, да посещават фитнес в мястото, където живеят, за което има огромен интерес. В залата ще има място и за йога, бойни спортове или танци. В наличната Мултифункционална спортна зала “Перущица” няма възможност за тези дейности, поради малките размери на залата за фитнес, която е замислена като такава само за загряване и подготовка на трениращите баскетбол или волейбол, казва г-жа Вълканова.
 
Подадените проектни предложения в Кампания 2021 на Проект „Красива България“ ще бъдат разгледани и оценени от Управителния съвет и резултатите ще бъдат оповестени в началото на месец февруари тази година.
 
"Надявам се да бъдем сред одобрените кандидати, защото така ще получим безвъзмездна финансова помощ в размер на 49% от необходимите ни средства. Това е мое предизборно обещание на младежите от Перущица и вярвам, че ще го изпълня през настоящата 2021 г.", добавя кметът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина