Баща от Перущица отнесе глоба заради сина си, съдът я отмени

Автор: Валерия Василева 16123
Баща от Перущица отнесе глоба заради сина си, съдът я отмени

Жител на Перущица отнесе 300 лева глоба заради непълнолетния си син. 17-годишният тийнейджър избягал от дома си, но бил спипан от органите на реда.

Неприятната случка се разиграла в края на месец септември, около 23 часа. Докато патрулирали в град Перущица,  служители на МВР забелязали момче, криещо се между две коли. Когато спрели колата, за да установят какво се случва, младежът хукнал да бяга. Полицаите се втурнали след него.

След кратка гонка го настигнали и заловили. Оказало се, че тийнейджърът напуснал дома си без знанието на родителите си. Що се касае за преследването, момчето обяснило, че побягнало от страх, че униформените ще кажат на баща му и последният ще му се кара.

17-годишният бил отведен в близкото районно, а не след дълго там пристигнал и баща му. След кратко мъмрене, на родителя бил съставен акт в размер на 300 лева, за своеволията на сина му, а именно, че след 22:00 часа младежът е бил навън без придружител.

След месец било съставено и наказателно постановление, което било отнесено до компетенцията на Районен съд. Глобеният баща подал жалба срещу санкцията, тъй като същата била незаконосъобразна. Мотиви за това били грешките, допуснати при съставяне на глобата.

Оказва се, че доводите на бащата се оказали правилни. Оказало се, че в постановлението е сбъркана годината на извършеното нарушение. При попълването, актосъставителят е вписал 2018 година, а реално бягството е станало през 2019. Освен това, някой е поправил тази грешка, но не по законовия ред, а с коректор и химикалка.

Всички тези действия от страна на полицията се оказали повод за отмяна на глобата.  Така таткото се отърва от санкцията от 300 лева.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина