Зрелищно шоу в небето над Графа днес, ще участват и пилоти от Крумово

Автор: Plovdiv Now 708
Зрелищно шоу в небето над Графа днес, ще участват и пилоти от Крумово

На днешния празничен 6 май, когато почитаме Свети Георги и славим Българската армия, военновъздушните сили ще направят зрелищна демонстрация на летище Граф Игнатиево.

Ще се проведат съвместни полети, които ще покажат част от бойните способности на военната ни авиация в операция по търсене и спасяване на катапултирал се над вражеска територия пилот.

В изпълнението на мисията ще участват екипажи на самолети МиГ-29 и L-39ЗZА „Албатрос“ от авиобаза Граф Игнатиево и хеликоптери Ми-24 и AS-532AL Cougar от 24-та вертолетна база Крумово.

Началото ще бъде дадено в 10:46 ч., когато двойка L-39ZА ще излети със задача по визуално откриване на мястото на приземяване на катапултиралия се пилот. Вертолет AS-532AL Cougar ще стовари в района на операцията спасителен екип по способа „рапел”. След изпълнение на тяхната мисия на земята, екипажът на вертолета ще евакуира пилотa от вражеската територия. Междувременно, непосредствена авиационна поддръжка във въздуха ще окаже боен вертолет Ми-24, а изтребител МиГ-29 ще осигури въздушния периметър над зоната на операцията. Екипажът на самолета ще демонстрира въздушната му мощ с изпълнение на фигури от висшия пилотаж.

На учебен полигон „Црънча“, във времето от 11:10 ч. до 11:20 ч., екипажи от авиобаза Крумово ще вземат участие в операция със Специалните сили. Вертолет Ми-17 ще изпълни задача по ексфилтрация на екип за специални операции по способа външен товар, а с вертолет AS-532AL Cougar ще осъществи десантиране на група за бързо реагиране по способа „бързо въже“ на покрив на сграда. Ще бъде изпълнен и десант по парашутен способ от самолет Спартан.

Всички полети в празничния ден са елемент от ежедневната подговка и изпълнение на задачи на ВВС.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина