Жители на Пловдив и София скачат на протест с войводиновци

Автор: Валерия Василева 7888
Жители на Пловдив и София скачат на протест с войводиновци

Серия от протести организират жителите на село Войводиново. Местните ще изразят недоволството си три поредни дни - петък, събота и неделя, от 18:00 часа, когато ще се съберат пред местната църква.

Очаква се на протеста в петък да присъстват жители на Пловдив и София. Припомняме, че местните скочиха срещу ромското присъствие и незаконните постройки в селото, след като военнослужещ бе зверски пребит от двама брятя от местното гето. Простестите започнаха на 7 януари - ден след побоя, и продължиха снощи. Местните заявиха, че ще протестират всеки ден, докато исканията им не бъдат изпълнени.

Според официалните данни, ефрейтор Валентин Димов се връщал с колата си от Пловдив, когато на пътя пред него са преминали двамата братя. По негови показания те са го напсували, което е провокирало мъжа да спре и да се върне да разговаря с тях. Контактът обаче ескалира и словесните пререкания преминават във физически, като на кадрите се вижда първоначален сблъсък, а оттам нататък как двамата налагат побой над мъжа. 

Двамата братя обаче категорично не се признават за виновни, каза на пресконференцията днес наблюдаващият прокуро по делото Евгений Милев. Тяхната версия е, че военният е ударил шамар на по-големия брат, което  е довело до техните действие. На този етап преки свидетели на инцидента от неговото начало няма, но кадрите от камерата ще бъдат приложени като доказателство по делото.

Предстои в четвъртък да изтече 72-часовата мярка за неотклонение на двамата, когато Прокуратурата ще поиска най-тежката мярка  "задържане под стража" да продължи, тъй като извършеното според нея представлява опасност за обществото. 

Припомняме, тази сутрин министърът на отбраната заяви, че държавата спешно трябва да вземе мерки, с които да се сложи край на беззаконието, което цари в тази група.

„Ситуацията е изтървана – те не желаят да се интегрират. Живеят в гета, в които няма нормални условия за живот, образуват се гета, които още повече се маргинализира този етнос. Трябва да спрем финансирането на гетата и да започнем да поощряваме хората от този етнос, които се образоват и интегрират”, каза Каракачанов.

В момента Валентин Димов е в операционната. Налага се наместване на костите на лицето му поради наличие на фрактури, съобщават от болницата.

Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина