Жители и гости на Строево се поклониха пред мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец

Автор: Plovdiv Now 10336
Жители и гости на Строево се поклониха пред мощите на св. Николай Мирликийски Чудотворец

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов и председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова бяха гости на храмовия празник на църквата „Св. Николай Летни“ в село Строево.

Празненството започна с утринна литургия, водосвет и освещаване на курбан за здраве, отслужени от отец Милан и свещеници от Пловдивска епархия.

Миряните, жителите и гостите на селото се поклониха пред мощите на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, които бяха донесени специално за празника от Атон.

Димитър Иванов поздрави присъстващите и благодари на духовниците за прекрасната служба.

„Нека Свети Николай Мирликийски Чудотворец закриля семействата, селото и общината, да ни пази от беди и да ни води към успешни дни. Здраве и благоденствие за всички Вас“, пожела кметът на община „Марица“.

Тържеството продължи с традиционния курбан в двора на църквата, на който присъстваха стотици християни.

Деца от детска градина „Детелина”  и ученици от НУ „Христо Смирненски” в с. Строево изпълниха в двора на храма празнична програма от песни, танци и стихотворения,  която завърши с поздрава „Христос Воскресе!”

В знак на благодарност за прекрасните изпълнения, кметът на с. Строево Десислава Дингилева и отец Милан подариха лакомства на всички малчугани.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина