Земеделци се обединяват, поводът е 140 години от рождението на Александър Стамболийски

Автор: Plovdiv Now 5467
Земеделци се обединяват, поводът е 140 години от рождението на Александър Стамболийски

Всички земеделски партии да се обединят и да се явят заедно на изборите, за да има България успешно управление, към това призова кметът на община „Марица“ и зам.-председател на ПП Обединени земеделци Димитър Иванов по време на честването на 140 години от рождението на  Александър Стамболийски пред паметната му плоча на едноименния булевард в Пловдив.

„Днес детелината – символ на единните земеделци, е разпокъсана. Нека всички формации, които изповядват земеделска идеология да седнем на една маса и да се обединим в името на този велик български водач, в името на България и на нашите деца. Нека, както сега сме тук заедно, така да сме и на изборите, а защо не и в управлението на страната. България има нужда от земеделско правителство.“, посочи Димитър Иванов.

Той подчерта, че думите не са достатъчни, за да опишат славното управление и героизма на народния лидер и министър-председател на България Александър Стамболийски.

„Каквито и изразни средства да използваме за делото и подвига на идеолога на земеделска България и един от най-успешните български премиери – те няма да са задоволителни. Съдбата на Александър Стамболийски е сходна с тази на Апостола на свободата Васил Левски - и двамата са предадени от свои.“, изтъкна кметът на община “Марица“.

Той благодари на всички, които имат принос за изграждането на паметната плочка на Стамболийски в Пловдив – председателят на БЗНС „Никола Петков“ Геро Милчев, който вече е покойник, Иван Стоилов от с. Ягодово, д-р Борислав Китов, Нонка Ангелова и десетки други земеделци.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, зам.-кметът Петър Минков и признателните земеделци и симпатизанти поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на реформатора и държавника, спасил страната от Втора национална катастрофа.

Представителите на всички земеделски партии се обединиха около призива на Димитър Иванов на Националния възпоминателен събор, по повод 96 години от гибелта на Александър Стамболийски в местността Янини грамади през юни, да са отново заедно.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина