Задържаните след акцията в нелегална фабрика за цигари в Труд остават в ареста

Автор: Plovdiv Now 1724
Задържаните след акцията в нелегална фабрика за цигари в Труд остават в ареста

Задържаните след акцията в нелегална фабрика за цигари в пловдивското село Труд остават в ареста. Това реши Специализирана прокуратура, като магистратите определиха най-тежката мярка за 7 украинци, 1 молдовец и 3-ма българи.

Съдът пусна без мярка за неотклонение Александър Арабаджиев, който е сочен за оперативен ръководител на незаконната дейност, тъй като няма достатъчно данни да има нещо общо с групата. Все пак той ще остане зад решетките до 15 юли, когато ще се произнесе втората инстанция. Издирват се още 2-ма от високите нива на бандата. 

Както PlovdivNow.bg вече писа известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански мебели „Rilus”, е собственик на фабриката за нелегални цигари в района на село Труд. По документи теренът и халето се водят на фирмата "СЕРВИЗИО" ЕООД, която е собственост на сина на Николай Богданов - Петко Богданов.

Униформените са претърсели общо 8 адреса, 3 МПС-та, едно ремарке и са извършени множество обиски на лица. В ремаркето оставено на паркинг в Пловдив са открити 960 готови мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на около 3,6 милиона лева. Вчера беше проведена едновременна акция в двете фабрики, където бяха задържани работниците, които са произвеждали нелегалните цигари. На място по време на акцията присъства лично премиерът Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Иван Гешев. Фабриката край Труд е супермодерна. В нея беше допуснат репортер на TrafficNews, който показа поточните линии, готовата продукция, както и спалните отделения и битовите стаи, които са обитавали работниците.

Във фабриката са открити 640 мастърбокса цигари готова продукция, 15 кашона тютюн и други изделия за изработката на цигарените кутии и самите цигари, като всичко е било на обща стойност около 2,5 милиона лева. Всички цигарени кутии са с надписи на гръцки език. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина