Войводиново все пак ще има транспорт, възстановяват маршрута с нов превозвач

Автор: Plovdiv Now 2983
Войводиново все пак ще има транспорт, възстановяват маршрута с нов превозвач

Автор: Цветелина Чафадарова

Войводиново все пак ще има транспорт, възстановяват маршрута. Това стана ясно след срещата между властта и фирмата превозвач „Автотранс 2000“ на братята Чолакови. Оказва се обаче, че не тя ще поеме линията, а друг превозвач, който ще бъде обявен в понеделник, съобщи за TrafficNews кметът на Войводиново Димитър Тосев.

„Благодаря на кмета на Община "Марица" за бързото съдействие. Вече има някакво решение, транспорт ще има. Разговаряли сме с няколко превозвачи, избрали сме един, но очакваме предложения от останалите. Разбирате, че за краткия срок няма как всички превозвачи да са с напълно подготвени документи.“, заяви той.

Допълни, че не е трябвало да се стига до тук и така бързо да се взима решение за спиране на линия №15, но увери, че селото ще има транспорт. Автобусите ще започнат да изпълняват курсове от 9-и септември или иначе казано понеделник следващата седмица. Тогава ще бъде публикувано и разписание. 

Вчера стана ясно, че линия №15 спира да извозва пътници между Пловдив и Войводиново заради отказ на „Автотранс 2000“, чиито собственици се оправдаха с ремонта на ул. „Брезовско шосе“. Заради него шофьорите заобикаляли твърде много и така се удължавало времето за превозване на пътниците.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина