Войводиново излиза на протест, иска си транспорта от Пловдив до селото и обратно

Автор: Plovdiv Now 2660
Войводиново излиза на протест, иска си транспорта от Пловдив до селото и обратно

Войводиново излиза на протест, след като стана ясно, че спират линия №15, която води пътници от Пловдив до селото и обратно. Решението беше взето вчера, когато фирмата на братята Чолакови „Автотранс 2000“ са съобщили на Община Пловдив, че не искат да поемат маршрута заради ремонта на ул. „Брезовско шосе“. Те излязоха с оправдание, че трябва да заобикалят през ул. „Полет“, което удължава пътя.

Жители на селото са изключително възмутени от решението за прекъсване на пътната връзка. Линия №15 е единственият автобус, който свърза двете населени места. Именно затова те са решени да стачкуват и днес в 18 часа ще се съберат пред кметството в селото.

От ОКТ вчера заявиха за TrafficNews, че предстои среща между тях, кметът на Община Марица Димитър Иванов и фирмата „Автотранс 2000“, за да бъде взето решение. По време на откриването на първия етап от реконструкцията на бул. „Голямоконарско шосе“ кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че срещата е днес от 11 часа. Вероятно все още тече обсъждане какво да се случи с транспорта до и от Войводиново.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина