Внезапна проверка на дружеството за патици в село Маноле установи сериозни нарушения

Автор: Plovdiv Now 5781
Внезапна проверка на дружеството за патици в село Маноле установи сериозни нарушения

Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите – Пловдив заедно със служители на „Икономическа полиция“ са извършили вчера проверка на дружество за отглеждане на патици в село Маноле, община Марица, към което оперира и пречиствателна станция за третиране на производствени отпадъчни води, съобщават от РИОСВ.

В акцията са взели участие и експерти от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“, както и от Регионалната лаборатория към ИАОС.

Проверката е била по сигнал, постъпил на „зеления телефон“ на екоинспекцията и при нея са установени множество нередности. Проверена е била и документацията на оператора, в това число договорите за наем и издадените разрешителни, дневници, отчетни книги за дейностите и регистри, при воденето на която са установени пропуски.

Комисията е направила и оглед на пречиствателната станция. Установила е, че като част от технологичната схема на ПСОВ, на площадката е имало налични 58 изсушителни инсталации с вместимост около 200 тона, от които в момента се използват около 20. В момента на извършване на обхода инспекторите са станали свидетели на изсипването на течна утайка от лекотоварен автомобил.

Проверяващите са взели проби от отпадъчните води от определената за това точка в разрешителното за заустване.

На оператора е било направено предписание незабавно да преустанови приемането на отпадъци за третиране в изсушителните полета на площадката до пълното им почистване, а РИОСВ - Пловдив да бъде уведомена писмено при изпълнение на предписанието. Въз основа на направените констатации е започната административно-наказателна процедура.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина