Веска, която уби мъжа си в село Труд, отново пред съда! Дали ще получи още днес присъда

Автор: Ива Модова 7263
Веска, която уби мъжа си в село Труд, отново пред съда! Дали ще получи още днес присъда

Делото срещу Веска Хаджиева, подсъдима за убийството на мъжа си Костадин, продължава днес в Окръжен съд. Пред магистратите трябва да бъде представена допълнителна съдебномедицинска експертиза, която бе поискана от председателя на състава в предходното заседание. Припомняме, че съдия Събчева назначи нова експертиза, която да даде отговор на въпросите дали представената от обвиняемата фактическа обстановка би довела до фаталния край.

Експертизата ще покаже още как е настъпила смъртта на Костадин и може ли тя да бъде причинена по начина, който Хаджиева описва в показанията си. 

По време на предходното заседание през декември миналата година Веска даде пълни обяснения за живота си с починалия Хаджиев, както и за самия инцидент. Тя разказа, че не е убила мъжа си, нито е целяла смъртта му. Действала е единствено да се защити след серия от побои. 

Делото се гледа по особените правила, а именно по съкратената процедура, но с разпита на двама свидетели и вещи лица. 

Престъплението бе извършено на 13 януари тази година. Отношенията между Веска и Костадин били влошени от много години. Те живеели в една къща, но на различни етажи и с отделни домакинства. На 13 януари по обяд Веска попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете й, тъй като не можела да си ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на Костадин - негови съседи и приятели.

На тях той им казал, че на другия ден щял да ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това Костадин влязъл във външната баня, за да се изкъпе. Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са й ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който Костадин грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази.  

В този момент Костадин  изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били много ядосани. Словесният им спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Веска успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша.  С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет заедно с налъмите. На 14 януари отишла на работа, като не споделила с никого за случилото се. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина