Учлище в община “Марица“ навърши 150 години, кметът беше специален гост

Автор: Plovdiv Now 3784
Учлище в община “Марица“ навърши 150 години, кметът беше специален гост

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на местния парламент Гергана Трендафилова и кметът на с. Царацово Димитър Петров бяха гости на тържеството по случай 150-годишния юбилей на ОУ „Дядо Иван Арабаджията“ , което се проведе пред паметника на българския революционер в селото.

След панихидата, отслужена от отец Евгений, Димитър Иванов помоли присъстващите ученици, учители, жители и гости на с. Царацово да почетат паметта на един от най-преданите съратници на Васил Левски с едноминутно мълчание.

В приветствието си, кметът на община „Марица“ пожела на децата да бъдат ученолюбиви, да се гордеят, че са възпитаници на ОУ „Дядо Иван Арабаджията“, а на учителите – да продължават да предават на бъдещите поколения стремеж към духовно съвършенство, жажда за знания и патриотизъм.

„Радвам си, че в този значим ден съм тук, за да Ви честитя патронния празник на Вашето училище. На Вас, деца, желая да вярвате в себе си, да се стремите да бъдете добри хора, да следвате мечтите си и да сте достойни възпитаници на училището, което носи името на един от най-великите българи Дядо Иван Арабаджията. На директора г-жа Галина Камбурова и на целия учителски екип, пожелавам да бъдат все така всеотдайни и да възпитават учениците така, че с думите и делата си, те да станат бъдещите апостоли на община „Марица“, подчерта Димитър Иванов.

Директорът на ОУ „Иван Арабаджията“ Галина Камбурова му благодари за подаръка – огромен телевизор, който ще помогне за иновативното обучение на учениците.

Радостни детски възгласи пък посрещнаха думите на кмета на община „Марица“, че до 3 месеца в двора на училището ще бъде изградено мини спортно игрище, на което децата да спортуват и да играят.

По традиция тържеството завърши с връчване на грамоти на изявени ученици.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина