Твърде зает строител спъна ремонта в Бенковски, прекратиха поръчката

Автор: Валерия Василева 9329
Твърде зает строител спъна ремонта в Бенковски, прекратиха поръчката

Твърде голямата натовареност на кърджалийска фирма ще забави втория етап от ремонта на канализацията в Бенковски. Както вече съобщихме, проектът предвиждаше изграждане на нова канализационна мрежа със сгради отклонения по улиците "2-ра" и "13-та", като положените тръби ще бъдат доставени от ВиК, изграждане на нови шахти и дъждоприемни оттоци. След приключване на дейностите, по двете улици трябваше да бъде положен асфалт.

От администрацията стартираха процедура по избор на изпълнител, като прогнозната стойност на поръчката бе 290 000,00 лв. с ДДС. Две са фирмите, участвали в избора на изпълнител - "Парсек груп" ЕООД и "СИФ" ЕООД, която се е класирала на първо място. От общината спазили процедурата, като поканили фирмата да подпише договор за възлагане на строително-монтажните работи. Оказало се обаче, че компанията е твърде натоварена, за да се заеме с ремонта. Изпълнителите изпратили уведомително писмо до възложителя, с което го уведомяват, че са в невъзможност да изпълнят договора. Причината била настъпили временни затруднения, свързани с голям брой обекти за изпълнение на СМР и едновременните им срокове за приключване.

В крайна сметка, се наложило прекратяване на  процедурата. Така изборът на изпълнител ще трябва  да започне отначало, като се очаква обявяване на нов конкурс.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина