Търговският аташе на САЩ гостува на община Марица

Автор: Plovdiv Now 6148
Търговският аташе на САЩ гостува на община Марица

Търговският аташе на Посолството на САЩ в България Мигел Ернандес посети община Марица. На срещата, която се състоя в офиса на Тракия икономическа зона в община „Марица“, присъстваха и изпълнителният директор на Американската търговска камара в България и търговски сътрудници при посолството на САЩ.

Визитата е по инициатива на Мигел Ернандес, а целта й е да се запознае с инвестициите и възможностите за бъдещи проекти в индустриална зона „Марица“. Развитието на двете американски предприятия „Сенсата Технолоджис“ в село Царацово и „Сокотаб“ в село Радиново е образец за добро сътрудничество и партньорство и доказва, че община „Марица“ е подходящо място за бизнес.

Индустриална зона „Марица“ е не само притегателно място за чуждестранните инвеститори, но и еталон за интеграция на ромското население чрез проекти за професионално образование.

Търговският аташе покани кмета и основателя на „Тракия икономическа зона“ на форум в началото на април, на който ще бъде презентиран инвестиционния климат в САЩ.

Ернандес остана очарован от първото си посещение в община „Марица“ и обеща съвсем скоро да дойде отново.

В знак на уважение Димитър Иванов подари на търговския аташе на САЩ плакет на община „Марица“ и вино, посветено на 30-годишния й юбилей.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина