Свидетел на катастрофата край Оризаре: Тракторът зави към градината, мотористът караше с висока скорост

Автор: Парашкева Иванова 2241525
Свидетел на катастрофата край Оризаре: Тракторът зави към градината, мотористът караше с висока скорост

Публикация в TrafficNews помогна на пловдивчанката Гинка Трайкова да открие очевидец на катастрофата, в която загина мъжът, с когото тя живеела от 10 години. На 4 юни следобед 48-годишният пловдивчанин Тошко Тенчев излиза да се разходи с мотора си. Казва на Гинка, че ще се върне след час, за да излязат да се разходят до феста на Младежкия хълм. Така и не се връща. Гинка започва да звъни по телефона, но отсреща чува сигнал "свободно". Няколко часа по-късно разбира, че Тошко е загинал в катастрофа, след сблъсък с трактор на Пещерско шосе, на разклона за Оризаре. 

Сблъсъкът става около 17.30 на пътя за Пещера. Трагедията се разиграва пред очите на 60-годишен мъж, който пътува с колата си в посока Кадиево. 

"Тракторът, който беше с ремарке се движеше пред нас. Малко преди Оризаре трактористът спря и пропусна няколко автомобила, които идваха отсреща, а след това започна да завива наляво, за да влезе в градините край пътя. Тракторът пресече шосето и влезе в зелените площи, но ремаркето беше още на шосето. В този момент видях отсреща мотористът, който караше с висока скорост и без каска. Опита се да избегне удара като мина по банкета, но моторът му занесе и падна. Суркаше се по земята поне 30 метра. Моторът мина под ремаркето и излезе от другата страна, а човекът остана отдолу. Трактористът изобщо не разбра , че е паднал и потегли. Аз и другите шофьори, пред които се разигра ужасът , свирехме с клаксоните, но той не разбра какво става. След като спря, слезе от трактора и едва тогава осъзна какво се е случило. Стана му лошо , едва не загуби съзнание" разказа очевидецът. 

Гинка Трайкова смята, че виновен за смъртта на Тошко е трактористът, който е отнел предимство. "Мъжът ми беше много стриктен водач, той беше професионален шофьор" казва съсипаната жена. Тя е разочарована и от факта, че от полицията не са я уведомили за катастрофата, а тя е звъняла по болниците и на 112 , за да търси информация. 

По случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура. Извършват се експертизи, предстоят разпити на свидетели. 

Подобни новини

Иван

Абсолютно е възможно трактора да е завивал когато няма никой на платното, но понеже е бавен, а и с ремарке да му отнеме 10-20 секунди, за да се изнесе от платното. Достатъчно време за един засилен мотор да се появи от нищото.

10:40, 21.06.2022
Отговора 1
Отговор

При мен се случи същото край АЕС Гълъбово карам 40т камион и от дясно колоездач поглеждам в огледалото няма нищо кяв мигач и тръгвам в следващият момент пистов мотор на задна гума направо влизаше в ремаркето но спрях! След 200 метра го виждам и спрях и му викам братле не видя ли мигача а той -Видяхго но късно

Марко - 10:27, 22.06.2022

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина