Строежът на спортната зала в село Труд тече усилено, ще има подобна и в Рогош

Автор: Plovdiv Now 5608
Строежът на спортната зала в село Труд тече усилено, ще има подобна и в Рогош

Строежът на най-голямата спортна зала в община „Марица“, тази в село Труд, тече усилено.

Проверка на кмета на община "Марица" Димитър Иванов е установила, че вече е монтирана носещата конструкция и покрива на сградата, която е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, 8 метра височина и 350 седящи места.

Припомняме, че фирмата изпълнител е „Ай Ди Ел“ ЕООД, а компанията, изпълняваща независим строителен надзор - „Стандарт системс“ ООД .

По изрично настояване на кмета на община „Марица“, от двете дружества обещаха залата в двора на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ да е готова до 15-ти септември, а не както е по договор – до 1-ви октомври.

„Спортната придобивка ще е подарък не само за всички ученици, жители и спортисти на село Труд, но и за хандбалния клуб на селото, който спечели 11-та шампионска титла на Държавните игри на малките селища в с. Аспарухово, община Дългопол, област Варна. Нека състезателите да продължават да носят победи и да увековечават името на община „Марица“ по всички краища на света“, коментира кметът Димитър Иванов.

Проектът е на инженеринг и по тази причина при разговор с проектантите, наети от „Ай Ди Ел“,  градоначалникът е договорил той да се ползва за изграждането на подобна зала със същите размери и в село Рогош.

Съоръжението, което ще бъде проектирано до края на годината, се чака с нетърпение най-вече от баскетболния клуб на селото, който тази година за 4-ти път стана победител в Държавните игри на малките селища.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина