Спецпрокуратурата иска постоянен арест за задържаните от разбитата нелегална фабрика за цигари

Автор: Plovdiv Now 5970
Спецпрокуратурата иска постоянен арест за задържаните от разбитата нелегална фабрика за цигари

Специализираната прокуратура ще поиска днес постоянен арест за задържаните в четвъртък 12 души от разбитата нелегална фабрика за цигари в пловдивското село Труд. Очаква се да им бъдат повдигнати обвинения за участие в престъпна група за незаконно разпространяване на акцизни стоки.

Издирват се още четирима души, свързани с нелегалната фабрика край Пловдив. Изяснява се кой е организаторът на групата.

"Самата престъпна група е характерна с трайно структурирано и строго разпределение - всеки има свои задължения и членовете ѝ не се месят в делата на другите. Изключително конспиративни бяха - прилагаха мерки, които ние осъществяваме при нашата работа", обясниха от ГДБОП. 

Както PlovdivNow вече писа известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански мебели „Rilus”, е собственик на фабриката за нелегални цигари в района на село Труд. По документи теренът и халето се водят на фирмата "СЕРВИЗИО" ЕООД, която е собственост на сина на Николай Богданов - Петко Богданов.

Униформените са претърсели общо 8 адреса, 3 МПС-та, едно ремарке и са извършени множество обиски на лица. В ремаркето оставено на паркинг в Пловдив са открити 960 готови мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на около 3,6 милиона лева. Вчера беше проведена едновременна акция в двете фабрики, където бяха задържани работниците, които са произвеждали нелегалните цигари. На място по време на акцията присъства лично премиерът Бойко Борисов и зам.-главният прокурор Иван Гешев. Фабриката край Труд е супермодерна. В нея беше допуснат наш репортер, който показа поточните линии, готовата продукция, както и спалните отделения и битовите стаи, които са обитавали работниците.

Във фабриката са открити 640 мастърбокса цигари готова продукция, 15 кашона тютюн и други изделия за изработката на цигарените кутии и самите цигари, като всичко е било на обща стойност около 2,5 милиона лева. Всички цигарени кутии са с надписи на гръцки език. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина