Собственикът на изгорелия цех за преработка месо „Унитемп“ край пловдивското село Войводиново Петко Петков коментира, че както той, така и работниците му са шокирани от пожара и все още не могат да се възстановят след случилото се
„Вече пет денонощия денят и нощта се слива за мен. Все още нямаме право да влизаме във фабриката и да видим какво е останало от имуществото. Имаме пълно покритие на застраховката, ако застрахователят си свърши бързо работата, загубите за нас ще бъдат по-малки.“Унитемп“ продължава и в никакъв случай няма да сваляме гард“, заяви Петков пред БНТ.
Петков коментира, че от сега нататък задейства „екшън“ план.
„Най-много ми тежи за екипа, който в момента е в неизвестност. Аз обаче имам много добър план за действие занапред, но всичко зависи от работата на застрахователя“, добави още той.
Към момента 15% от работниците запазват напълно работата си, с останалите ще се работи с фирма за подбор на персонал.
Екип на Агенцията по заетостта е провел предварителни разговори и консултации със собственика на завода. Местните бюра по труда са в готовност да информират и консултират работниците и служителите, които ще останат без работа след инцидента.