Ще излезе ли на свобода Александър Арабаджиев след арестите за разбитата цигарена фабрика в Труд?

Автор: Plovdiv Now 5019
Ще излезе ли на свобода Александър Арабаджиев след арестите за разбитата цигарена фабрика в Труд?

Автор: Александра Димитрова

Апелативният спецсъд решава днес дали да останат в ареста задържаните при акцията срещу нелегалната фабрика за цигари в пловдивското село Труд. След нея бяха прибрани в килиите трима българи, един молдовец и седем украинци. Най-интересният казус е какво ще преценят магистратите за сочения за ръководител на престъпната група Александър Арабаджиев, който според първата инстанция следва да бъде пуснат на свобода.

Специализираният наказателен съд прецени, че срещу Арабаджиев няма достатъчно събрани доказателства за това, че изобщо има нещо общо с групата. Държавното обвинение обаче е категорично, че именно той е бил тартор на организацията, занимаваща се с нелегално производство и разпространение на цигари без бандерол.

Въпреки решението на спецсъда Арабаджиев да бъде пуснат на свобода, той все още е зад решетките, тъй като се чака днес да се произнесе и втората инстанция.

Към момента все още се издирват двама от престъпната схема, които според прокуратурата са на „високи позиции” в групата.

Известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански мебели „Rilus”, се оказа собственик на фабриката за нелегални цигари край Труд. По документи теренът и халето се водят на фирмата "СЕРВИЗИО", която е собственост на сина на Николай Богданов - Петко Богданов.

При акцията в  ремарке, оставено на паркинг в Пловдив бяха открити 960 готови мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на около 3,6 милиона лева. Във фабриката бяха задържани самите работници, които са чуждестранни граждани и не говорят български език.

След спецоперацията от прокуратурата съобщиха, че работниците са избирани внимателно като идеята била да са неориентирани в страната ни и ако евентуално бъдат заловени да не могат да дават информация за „бизнеса”.

Във фабриката бяха открити 640 мастърбокса цигари готова продукция, 15 кашона тютюн и други изделия за изработката на цигарените кутии и самите цигари, като всичко е било на обща стойност около 2,5 милиона лева. Всички цигарени кутии са с надписи на гръцки език, за да не будят подозрение. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина