Село Крислово се радва на нов Младежки дом

Автор: Plovdiv Now 10108
Село Крислово се радва на нов Младежки дом

Десетки жители на с. Крислово присъстваха на откриването на новопостроения Младежки дом в селото. Навръх големия християнски празник Света Неделя кметът на община „Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова и кметът на с. Крислово Димитър Андреев прерязаха лентата на новата придобивка.

След водосвета, отслужен от отец Красимир, кметът на с. Крислово Димитър Андреев  благодари на Димитър Иванов затова, че е осъществил дългогодишната мечта на жителите да имат своя зала за танци, тържества и мероприятия.

„Благодаря Ви г-н Иванов, затова че взехте присърце идеята ми и сбъднахте желанието на всички местни хора“, обърна се той към кмета на община „Марица“.

Димитър Иванов и Димитър Андреев изказаха признателност на хореографа и главен художествен ръководител на фолклорен танцов театър „ХЕМ“ Иван Димитров за дарените от него огледала в залата за танци.

Кметът на община „Марица“ откри символика във факта, че денят, в който Младежкият дом отваря врати, съвпада с празника, в който църквата почита паметта на Света великомъченица Неделя.

„Днес е прекрасен християнски празник и за мен това е знак, че Господ ни помага и ни дава сили и здраве да правим община „Марица“ още по-привлекателна, удобна и модерна, така че децата ни да остават да живеят тук. Радвам се, че успях да изпълня волята на жителите и най-вече на младите хора в с. Крислово, които от години очакват осъществяването на този проект. Младежкият дом е построен по всички европейски стандарти. Надявам се той да стане любимо място за забавление и отдих на хората от всички възрасти в селото“, посочи Димитър Иванов.

От името на ръководството на община „Марица“ и на кметството в с. Крислово, той подари нова кафемашина на председателя на местния пенсионерски клуб Севдалина Костадинова.

„В община „Марица“ полагаме грижи не само за младите, но и за възрастните жители, така че те да имат достойни старини. Винаги може да разчитате на подкрепа от моя страна“, отбеляза Димитър Иванов.

„Бог да Ви поживи и да помага във всичките Ви начинания“, благослови го Севдалина Костадинова.

От името на читалищните дейци, Павела Андреева и Дечка Дечева от младежкия фолклорен състав на читалище "Просвета-1964 с. Крислово" отправиха специална благодарност към кметовете на община „Марица“ и на с. Крислово за новия Младежки дом.

„Благодаря Ви г-н Иванов и г-н Андреев. Ние сме много щастливи от всичко, което направихте за нас и за селото, защото искаме да продължаваме да танцуваме и да се развиваме тук“, казаха развълнувани двете момичета.

След като честити празника на имениците и пожела на всички здраве и късмет, Димитър Иванов покани жителите на селото да разгледат новата придобивка.

Едноетажната сграда е разположена на площ от 120 квадратни метра и е на ключово място в центъра - до  кметството, детската площадка и беседката. Вътре има зала за танци, съблекални и санитарни помещения.

В Младежкия дом ще се провеждат репетиции и тържества на женската певческа група, детския и детско-юношеския танцов състав, както и на младежката танцова формация, събрания и общоселски мероприятия.

На събитието присъстваха и кметове на населени места в община „Марица“.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина