Съдят измамник, “предлагал“ надомна работа на хора в Пловдив, Труд, Белащица, Скутаре

Автор: Plovdiv Now 9329
Съдят измамник, “предлагал“ надомна работа на хора в Пловдив, Труд, Белащица, Скутаре

Районна прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 38-годишен мъж, който в продължение на половин година е измамил 62 лица. Схемата била да предлага на хората надомна работа за сглобяване на детски играчки. Така той успял да ги завлече със сума на обща стойност от 2607лв.

Измамникът е разпространил схемата си за набиране на работа в цялата страна. Успял е да заблуди хора от Пловдив и пловдивска област – включително в Труд, Белащица, Скутаре.

38-годишният не работел и имал нужда от пари. В началото на месец май 2021 г. пуснал обява в интернет сайт. Представял се за предприемач, който осигурявал сигурни доходи на желаещи за надомна работа - сглобяване на части от детски играчки.

В.С. посочил за връзка собствения си мобилен телефон. Обаждали му се предимно безработни хора от цялата страна. Те били готови веднага да започнат надомната работа, която той нямал намерение да им осигури, нито пък се занимавал с подобна дейност.  Въпреки това шарлатанинът обещавал, че ако получи превод на сумата от 42 лева ще изпрати на желаещите части от детски играчки и когато ги сглобят, ще им заплати за изработените бройки. 

Пострадалите изпратили парите, но не получили части за детски играчки в замяна, нито пък парите им били върнати. Когато започнали да търсят В.С., той не отговарял на повикванията им или телефонът му бил изключен.

Спрямо обвиняемия мъжът е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Щетите не са възстановени.

Предстои Районен съд–Пловдив да насрочи разпоредително заседание по делото.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина