С водосвет и тържествена сесия Община „Марица“ отпразнува 35 г. от създаването си

Автор: Plovdiv Now 6802
С водосвет и тържествена сесия Община „Марица“ отпразнува 35 г. от създаването си

С водосвет за здраве и тържествена сесия Община „Марица“ отпразнува 35-тата годишнина от създаването си.

На трибуната в модерната и просторна зала на читалището в с. Скутаре, построено преди 4 години, седнаха кметът Димитър Иванов, председателят на Общинския съвет Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков, Анелия Симеонова, Гергана Титюкова, Николай Стаматов и секретарят Надежда Димитрова. Гости на празничното заседание бяха началникът на Районното управление в с. Труд главен инспектор Николай Кирков, основателят на Тракия икономическа зона /ТИЗ/ Пламен Панчев, бивши и настоящи кметове на населени места, общински съветници и служители в администрацията, културата и образованието.

Тържеството започна с приветствие от кмета Димитър Иванов.

„За мен е чест и удоволствие в днешния ден да Ви поздравя с 35-тата годишнина от създаването на нашата Община. Всеки един от хората тук не е пожалил сили и е дал своя принос в името на единението на Община „Марица“, обърна се към препълнената зала Димитър Иванов.

Той благодари на бившите и настоящите си колеги.

„В днешния ден искам да изкажа своята сърдечна благодарност към всички бивши и настоящи общински съветници. Благодаря Ви затова, че загърбихте политическите цели и идеологии, благодаря Ви затова, че бяхме заедно и дори, когато сме спорили, е било за доброто на Община „Марица“, за да го има днешния ден.

Признателен съм на всички бивши и настоящи кметове на населени места – дясната ръка на всеки ръководител, пряката връзка между хората и общината. Благодаря на администрацията и на всички, които повярваха в мен и в чистата ми идея да работя за добруването на жителите на Община „Марица“. Благодаря, че продължавате да полагате усилия и грижи, които са в полза на жителите и бизнеса“, подчерта кметът на Община „Марица“.

Той допълни, че е решил да не прави равносметка на свършеното, защото това ще сторят хората на изборите след няколко месеца.

„Няма да правя равносметка, нито ще съпоставям управлението си с това на предшествениците ми по две причини. Първата е, защото не съм поглеждал назад, а гледам само напред и втората –оценката за свършената работа ще бъде дадена от хората в Община „Марица“ на местните избори“, отсече градоначалникът.

Той припомни мотото, под което е минал голям период от неговото управление, а именно – по-добро бъдеще за идните поколения.

„Работим затова да създаваме все по-комфортен и добър живот за децата и младите хора. Правили сме го през всички тези години със силна мотивация, желание и консенсус. Неслучайно слоганът на 35-тата годишнина е „Инвестираме в бъдещето“. Ще се радвам един ден да видя, че тези млади хора, за които полагаме грижа сега, са следващите, които достойно ще ни заместят и ще надградят свършеното през тези 35 години. Да запазим целостта и единението на нашата родна Община „Марица“! Заедно за силна и обединена Община „Марица“! Да пребъде Община „Марица“! Да живее България!“, призова Димитър Иванов. Думите му бяха посрещнати с бурни ръкопляскания.

Председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова също поздрави присъстващите.

„За 35-те години от създаването си Община „Марица“ промени много своя облик. В годините тя се доказа като добро средище за развитието на бизнеса. Всеки един от Вас е дал своя принос в историята на 35-годишнината на Община „Марица“ и аз се прекланям пред усилията на всички Вас.

Неслучайно празникът на Община „Марица“ е на Благовещение. Преди 35 години, 19-те села, дотогава в Трети райсъвет на Пловдив, получават благата вест, че вече имат собствена идентичност – идентичност, която пазим и до днес. Гордеем се, че за пръв път годишнина на Община „Марица“ се чества не в големия град, а на територията на Община „Марица“. Пожелавам на всички ни здраве, дълголетие, сили и дързост, за да я запазим такава, каквато е днес и да надграждаме за бъдещите поколения – най-голямото ни богатство“, изтъкна Гергана Трендафилова.

Следващите й думи обаче бяха изненада за всички присъстващи и буквално взривиха залата от аплодисменти.

„Има един човек, който в последните 12 години постави Община „Марица“ най-високо в своите ценности. Всички ние помагахме по един или друг начин, но именно той е този, който не пожали здраве, нерви, сили, енергия и средства, за да бъдем днес в тази модерна и красива зала, която бе немислима преди 12 години. И точно поради тази причина аз, по Наредбата за почетните знаци, имам право да връча Почетен знак на Община „Марица“ на кмета на Община „Марица“ Димитър Иванов“, обяви Гергана Трендафилова.

„Това е голяма изненада за мен. Смятам, че всички ние имаме все още какво да дадем за просперитета на Община „Марица“. Благодаря Ви за признанието“, каза развълнуван градоначалникът.

Председателят на групата на БСП в местния парламент Виолета Христодулова също честити празника.

„Пътят на Община „Марица“ към благоденствието и достойния живот на нейните жители минава през преоткриване и съхраняване на нейните дълголетни духовни и културни традиции – традиции, които съм уверена, че ще намерят своето ново измерение, съчетавайки иновации в селското стопанство и промишленост. Предприемчивостта и трудолюбието на хората са най-сигурната гаранция за бъдещото развитие, стопанския напредък и благополучие. От името на групата на общинските съветници на БСП пожелавам здраве, благоденствие, лични и обществени успехи на всички Вас“. С тези думи се обърна към присъстващите Виолета Христодулова.

Кметът Димитър Иванов връчи почетни грамоти и плакети на бивши и настоящи управници, общински съветници, заслужили деятели в областта на културата, образованието, спорта, както и на хора, които с дейността си са допринесли за развитието на община „Марица“.

Сред отличените бяха основателят на Тракия икономическа зона /ТИЗ/ Пламен Панчев, общинският съветник и професор към Катедрата по хирургия на Медицински университет -Пловдив Росен Димов, директорът на ОУ „Граф Игнатиев“ в с. Граф Игнатиево Даниела Петкова и др.

Водосветът за здраве и благоденствие бе отслужен от отец Кирил в храм „Света Троица“ в с. Труд навръх Благовещение.

Кметът Димитър Иванов поздрави всички.

„Благодаря Ви, че уважихте този велик празник Благовещение. В този ден честваме и 35 години от създаването на Община „Марица“. Желая Ви здраве, благоденствие и нека добрите вести за всички в Община „Марица“ да идват през цялата година. Бъдете благословени! Честит празник!“, обърна се Димитър Иванов към присъстващите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина