С курбан за здраве отбелязаха празника на село Маноле

Автор: Plovdiv Now 6574
С курбан за здраве отбелязаха празника на село  Маноле

В деня на Божията майка и празник на село Маноле кметовете на община „Марица“ Димитър Иванов и на селото -  Йордан Енев, спазиха дългогодишната традиция и дадоха курбан за здраве и благоденствие.

Димитър Иванов поздрави всички жители и гости на селото.

„Днес, когато честваме един от най-големите християнски празници Рождество Богородично, празнува и с. Маноле. Благодарни сме на нашата майка-закрилница Света Богородица, затова че ни пази“, обърна се кметът на община „Марица“ към десетките жители, които присъстваха на събитието в параклис "Рождество Св. Богородично“ в местността „Аязмото“ край Маноле.

Той коментира и наводнението в с. Трилистник и апелира за съпричастност и подкрепа на пострадалите.

„Мили хора, животът непрекъснато ни поставя пред изпитания. Преди дни, заедно с жителите на с. Трилистник, преминахме през поредното. Благодарни сме и се прекланяме на Света Богородица, че предпази с. Маноле от този ад. Желая Ви от сърце крепко здраве, да бъдем по-добри и смирени един към друг, за да побеждаваме по-лесно злото и да се справяме с предизвикателствата. Живеем в трудни времена, така че всеки, който има възможност, нека да помогне на жителите на с Трилистник в този тежък за тях момент“, призова Димитър Иванов.

Той припомни, че за пръв път след пандемията светът са завръща към нормалния си ритъм на живот и покани всички на събора в с. Маноле.

„Днес е празничен ден, затова нека празнуваме заедно. Нека Света Богородица да пази и закриля с. Маноле, община „Марица“ и България“, пожела кметът Димитър Иванов.
На събитието присъстваха председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Анелия Симеонова и Николай Стаматов и секретарят на община „Марица“ Надежда Димитрова.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина