С бели гълъби и първа копка започна строежът на детска градина в село Строево

Автор: Plovdiv Now 6262
С бели гълъби и първа копка започна строежът на детска градина в село Строево

С пускането на 2 бели гълъба в небето и първа копка на кмета бе даден старт на строителството на новата детска градина „Детелина“ в село Строево в община Марица.

Полетът на птиците - символи на мира, любовта, надеждата и късмета, бе посрещнат с възторжени викове от присъстващите.

Строежът на красива и модерна сграда за децата ще замени сегашната 54-годишна постройка. Беше отслужен и водосвет за успех на начинанието и здраве и просперитет на жителите.

„Нека Ви пожелая винаги да бъдете заедно във всяко Богоугодно начинание, защото с разединение няма да постигнем нищо. Така ще бъдем добър пример, от който ще се учат и възпитават  децата ни, които са най-важното в живота ни.“,  заръча свещеникът на управниците.

Кметът на община Марица обясни, че новата детска градина ще е два пъти по голяма от старата, ще събира 4 групи деца, като всяка от тях  ще разполага със собствена площадка за игра, изградена по модерни европейски изисквания.

„Благодаря на Бог, че ни помага и закриля нашите деца, домове и дела, благодаря на отец Милан за водосвета и хубавите думи, на директорката на детската градина Борислава Борикова - за настойчивостта й, на общинските съветници – затова, че подкрепиха идеята, и на моя екип, който със собствени усилия направи този прекрасен проект.“, заяви кметът на община „Марица“.

Той поиска от фирмата-изпълнител качествена работа и напълно готова сграда на детската градина за първия учебен ден 15-ти септември.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина