Ромите, пребили дядо Христо от Трилистник, ще получат присъди днес

Автор: Plovdiv Now 4982
Ромите, пребили дядо Христо от Трилистник, ще получат присъди днес

32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Красимиров Маринов, които пребиха и обраха 86-годишният Христо в пловдивското село Трилистник, отново застават пред съда. Днес те ще разберат своите присъди за извършеното в нощта на 4 срещу 5 април. 

Припомняме, че Павел и Ангел са проникнали в дома на Христо Васков, налагали са го по главата и са му отнели 100 лева. Ден по-късно двете лица са задържани от полицията. В Трилистник пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Пред него пострадалият Христо Васков разказа за ужаса, който е преживял.

Процесът срещу Маринов и Асенов трябваше да стартира на 21 юли. В съдебна зала обаче бе доведен единствено 32-годишният Павел. Оказва се, че Ангел е отведен в изправителния дом в Бойчиновци, а призовката му за явяване в съда е изпратена в пловдивския затвор. Поради това административно объркване, ход на делото не бе даден.

Пред наш репортер семейството на 86-годишния мъж разказаха, че Христо вече не е същия човек след нападението. Седмица след жестоката гавра, той е загубил говора си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина