Реконструират уличната инфраструктура в две села на община „Марица“ с европейски средства

Автор: Plovdiv Now 6548
Реконструират уличната инфраструктура в две села на община „Марица“ с европейски средства

Със символична първа копка кметът на община „Марица“ Димитър Иванов даде старт на реконструкцията на 3 улици в селата Труд и Рогош.

Рехабилитацията на инфраструктурата, която е на стойност 1 164 535.69 лв., е финансирана изцяло от Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и от държавата. По проекта ще бъдат ремонтирани две улици в село Труд и една в село Рогош.

След водосвет за здраве и просперитет на начинанието, отец Кирил отправи благодарност към ръководството на община „Марица“ за грижите, които полага за жителите си.

„Всяко дело в нашия живот е добре да започва с молитва към Бог. Затова пожелавам с Божията помощ и сила, да започне възстановяването на част от уличното пространство. Благодаря и на ръководството на община „Марица“, че започва реализацията на този обект, който ще допринесе за удобството на жителите“, обърна се към присъстващите отец Кирил.

Кметът Димитър Иванов подчерта, че изграждането на по-модерна инфраструктура на територията на селищната система, е приоритет на общинското ръководството през настоящия мандат.

„По време на предишните два мандата реновирахме и изграждахме училища, обществени сгради, спортни зали и детски градини. На днешния ден поставяме началото на рехабилитацията на улици и тротоари – това е приоритетът, върху който ще се фокусираме през следващите 4 години“, посочи Иванов.

Той допълни, че най-много улици предстои да се реконструират в с. Труд.

„Неслучайно стартираме модернизацията на инфраструктурата именно със с. Труд - това е най-голямото село в община „Марица“. Паралелно с ремонта тук на главната улица „Никола Петков“ и на „Янтра“ , ще бъде рехабилитирана и централната улица „Васил Левски“ в с. Рогош“. До края на мандата е планирана реконструкция на още 6 улици в с. Труд, които са посочени и избрани от жителите“, изтъкна кметът на община „Марица“ и препоръча на фирмата-изпълнител да свърши работата качествено и в срок.

„Възлагам на кмета на с. Труд Красимир Минков персонално и ежедневно да упражнява контрол върху рехабилитацията на улиците в селото. Ако жителите имат някакви забележки и въпроси, нека се обръщат към него“, каза още Димитър Иванов.

Той благодари на Общински съвет „Марица“ затова, че е гласувал решението, и на екипа си - затова, че е изготвил проекта, така че да отговаря на всички критерии на ДФ „Земеделие“.

„С всеобщи усилия продължаваме да правим община „Марица“ по-добро място за живеене в името на нашите деца“, заключи кметът Димитър Иванов и пожела на всички да бъдат здрави.

На събитието присъстваха и председателят на Общински съвет „Марица“ Гергана Трендафилова, зам.-кметът на община „Марица“ Гергана Титюкова, кметът на с. Труд Красимир Минков и общинският съветник от с. Труд Александър Богданов.

Реализацията на настоящия проект ще подобри жизнената среда и качеството на живот, което ще допринесе за задържане на населението и младите хора в общината.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина