Разследват полицай, принуждавал жители на село Войсил да му дават “назаем“ хиляди левове

Автор: Plovdiv Now 13026
Разследват полицай, принуждавал жители на село Войсил да му дават “назаем“ хиляди левове

Дисциплинарно производство е започнало срещу полицай от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Йордан Стойнов е завлякъл десетки семейства с хиляди левове. За да му дадат пари на заем, хората са се принуждавали да теглят кредити.

Част от потърпевшите са завели дела и са ги спечелили. Въпреки сигналите полицаят продължава да работи в пловдивската полиция.

Част от потърпевшите са от пловдивското село Войсил. Завлечени са с пари над 30 души. Потърпевша от селото, на която полицаят дължи повече от 2500 лвева, разказва, че той по това време е бил квартален в село Войсил и други околни села. Жената разказва и за друг човек, болен от диабет, който е дал на Йордан Стойнов сума пари, която също не получил обратно. Хората ги е страх, а някой  закриля полицая, смята измамената.

Друг потърпевш обясни, че е дал 2000 лв. на Стойнов за документи. Той му обещал да продаде земи и да върне парите. Вече 4 години развитие няма.

Със заповед на директора ст. комисар Йордан Рогачев днес е образувано дисциплинарно производство срещу младши инспектора.

Назначена е комисия, която ще проведе дисциплинарното производство и ще даде становище какво наказание да бъде определено на служителя.

До тогава полицейският инспектор Йордан Стойнов е отстранен от работа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина