Разкриха домашна оранжерия за марихуана в село Строево, има арестуван

Автор: Plovdiv Now 20736
Разкриха домашна оранжерия за марихуана в село Строево, има арестуван

Мини оранжерия за отглеждане на марихуана в домашни условия е открита в село Строево, община Марица, при проверка в частен имот.

Полицаи са претърсили къща, обитавана от 44-годишен мъж. Първо са открили пластмасови кутии със суха листна маса под формата на глави и растения със съцветия по тях. 

Под навес в двора на имота след това била открита и обособената мини оранжерия, оборудвана с алуминиево фолио, осветление, отопление и стабилизатор, в която се отглеждали саксии с коноп. Иззетата марихуана е с тегло 249,31 грама, като предстои допълнително изследване на откритите стръкове растения в саксии.  

Собственикът е признал пред органите на реда, че растенията са марихуана, а всички намерени улики са иззети в интерес на следствието. Той е задържан в ареста.

На територията на Пловдив, в хода на специализирана операция за противодействие и разпространение на наркотични вещества, служители на криминална полиция на същото районно задържаха за притежание на наркотици още двама мъже. При проверка в апартамент на улица „Крайречна“  обитаван от 22-годишен младеж, са иззети 13 найлонови плика с различна големина и съдържание. 

Експертна справка е установила  вида и количеството на веществата- марихуана с тегло 2,743 гр, смес от тютюн и пинака с тегло 5,245 грama. Същия ден в Пловдив на улица „Клен“ е задържан и 23- годишен криминално проявен младеж, който е придобил и държи психотропни вещества от  рода на синтетичните канабиноиди. При личен обиск от лицето са иззети 0,242 гр. „пинака“.  Работата по случаите продължава под надзора на компетентната прокуратура.  

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина