Разбиха цех за рязане на контрабанден тютюн в село Труд

Автор: Ива Модова 8991
Разбиха цех за рязане на контрабанден тютюн в село Труд

Пореден удар срещу контрабандата на акцизни стоки проведе Икономическа полиция край Пловдив. Униформените разбиха помещение за обработка на тютюн на територията на село Труд.

По време на акцията е бил спрян бус, натоварен с нарязан тютюн. Стоката била без документи. Непосредствено до пътя, където е било хванато превозното средство, в постройка, е била открита и машина за рязане на акцизната стока. При обиските е открита и листна маса - заготовка за обработка.

Според наша информация има задържан за контрабандата. На място все още текат огледи. Към момента няма данни, престъпната група да е свързана с канала за незаконно производство на цигари, разбит преди месец отново в село Труд.

Припомняме, че в началото на юли бе разбита незаконна фабрика за производство на цигари. При акцията в  ремарке, оставено на паркинг в Пловдив бяха открити 960 готови мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на около 3,6 милиона лева. Във фабриката бяха задържани самите работници, които са чуждестранни граждани и не говорят български език.

След спецоперацията от прокуратурата съобщиха, че работниците са избирани внимателно като идеята била да са неориентирани в страната ни и ако евентуално бъдат заловени да не могат да дават информация за „бизнеса”.

Във фабриката бяха открити 640 мастърбокса цигари готова продукция, 15 кашона тютюн и други изделия за изработката на цигарените кутии и самите цигари, като всичко е било на обща стойност около 2,5 милиона лева. Всички цигарени кутии са с надписи на гръцки език, за да не будят подозрение. 

Снимка: архив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина