Работник задигна машини за над 300 000 лева от склад в село Радиново

Автор: Plovdiv Now 19731
Работник задигна машини за над 300 000 лева от склад в село Радиново

Работник в склад задигна матрици за производство на керемиди за над 300 000 лева. За една година мъжът е успял да изнесе с бус техниката от склада, намиращ се в село Радиново.

Управителят на търговско дружество през 2017 година решил да закупи машини за производство на керемиди, които впоследствие да продава. За целта той първо закупил имот в Радиново. Там обособил цех за производствените дейности и площадка за съхраняване на готовата продукция. Той закупил и поточна линия и 16 000 алуминиеви матрици, които да послужат при изработката на керемидите.

Матриците трябвало да се монтират към поточната линия, служейки за изсушаване на вече произведените и оформени керемиди. 8 000 от общата бройка били нови, а останалите 8 000 били използвани /втора употреба/. Сделката била сключена с дружество в Италия, откъдето в началото на 2018 година били доставени алуминиевите матрици и оставени на съхранение в халето.

Посредник при сделката за закупуването на матриците и машината бил мъж от София, който работел при собственика на цеха за керемиди.

Докато в цеха се монтирала поточната линия, софиянецът решил да продаде алуминиевите матрици.

Чрез работник във фирмата се свързал със собственик на пункт за вторични суровини в Пазарджик. На него обяснил, че искал да продаде матриците, защото били стари.

След като получил одобрение, мъжът наел шофьор, който с товарен автомобил, извозвал алуминиевите профили от склада до пункта за вторични суровини. По този начин били направени повече от 10 курса. 

Той изнесъл в рамките на една година 6 557 броя нови алуминиеви матрици за производство на керемиди, на стойност 183 596 лв., 6 400 броя използвани /втора употреба/ алуминиеви матрици за производство на керемиди, на стойност 128 000 лв., или общо 311 596 лв., както и апарат за фина настройка, на стойност 960 лв., или всички вещи на обща стойност 312 556  лв. 

Когато работниците започнали монтаж на матриците, установили липсата им и бил подаден сигнал в полицията.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина