{* *}

Пуснаха от ареста мъжа, сочен за организатор на цигарената фабрика в Труд

Автор: Plovdiv Now 305
Пуснаха от ареста мъжа, сочен за организатор на цигарената фабрика в Труд

Автор: Александра Димитрова

Апелативният спецсъд потвърди решението на предходната инстанция, с което пуска от ареста Александър Арабаджиев, задържан при акцията срещу нелегалната цигарена фабрика в село Труд. Мотивите на апелативните магистрати съвпадат изцяло с това на колегите им от Специализирания наказателен съд - срещу Арабаджиев няма достатъчно събрани доказателства за това, че изобщо има нещо общо със заловената група.Въпреки това държавното обвинение продължава да е категорично, че именно той е бил тартор на организацията, занимаваща се с нелегално производство и разпространение на цигари без бандерол.

Досега Арабаджиев бе зад решетките, тъй като се очакваше втората инстанция. След като решението бе потвърдено, той може да бъде пуснат на свобода. Той излиза от ареста без мярка за неотклонение. Другите трима българи и задържаните чужденци остават с най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража”.

Към момента все още се издирват двама от престъпната схема, които според прокуратурата са на „високи позиции” в групата.

Както TrafficNews  написа малко след провелата се акция,  известна пловдивска фамилия, която държи верига мебелни магазини за италиански мебели „Rilus”, се оказа собственик на фабриката за нелегални цигари край Труд. По документи теренът и халето се водят на фирмата "СЕРВИЗИО", която е собственост на сина на Николай Богданов - Петко Богданов.

При акцията в  ремарке, оставено на паркинг в Пловдив бяха открити 960 готови мастърбокса цигари без бандерол, които възлизат на около 3,6 милиона лева. Във фабриката бяха задържани самите работници, които са чуждестранни граждани и не говорят български език.

След спецоперацията от прокуратурата съобщиха, че работниците са избирани внимателно като идеята била да са неориентирани в страната ни и ако евентуално бъдат заловени да не могат да дават информация за „бизнеса”.

Във фабриката бяха открити 640 мастърбокса цигари готова продукция, 15 кашона тютюн и други изделия за изработката на цигарените кутии и самите цигари, като всичко е било на обща стойност около 2,5 милиона лева. Всички цигарени кутии са с надписи на гръцки език, за да не будят подозрение. 

Новини

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Изпрати новина