Прокуратурата се зае с нападателите на възрастната жена и сина й в Скутаре

Автор: Plovdiv Now 16530
Прокуратурата се зае с нападателите на възрастната жена и сина й в Скутаре

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняеми и задържа двама мъже за грабеж в дома на 86-годишна жена в Скутаре. Двамата мъже са на 23 и 35 години и са задържани за това, че са откраднали телефон от 86-годишна жена и 65-годишния й син, като употребили сила и сплашване за това.

Двамата мъже влезли в двора на къща, където живеели възрастните хора. Мъжът усетил шум и излязъл на двора, където бил пресрещнат от двамата обвиняеми. Единият го ударил с юмрук в лицето и го повалил на земята. В това време неговият съучастник влязъл в жилището, където се намирала 86-годишната жена. Той я ударил и блъснал на леглото и започнал да тършува из къщата, за да търси пари. След като не намерил, взел мобилен телефон, оставен в една от стаите, и заедно с другия мъж избягали.

Няколко часа по-късно двамата са били установени от полицейски служители от ОД на МВР – Пловдив. При извършено претърсване и изземване в жилище, обитавано от единия от извършителите, е бил намерен и иззет отнетия мобилен телефон. Двамата са задържани за 72 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина