Прокуратурата се зае с контрабандистите на тютюн от Бенковски, скочили в движение от бус, за да избягат

Автор: Plovdiv Now 7182
Прокуратурата се зае с контрабандистите на тютюн от Бенковски, скочили в движение от бус, за да избягат

Тримата контрабандисти на тютюн от разбитата фабрика в село Бенковски, община "Марица", са привлечени към наказателна отговорност.

В рамките на операцията е предприето претърсване на гаражно помещение в пловдивското село, където полицаите откриват голямо количество тютюнева суровина. Иззети са близо 2,7 тона безакцизна стока, машини, кантари, чували с фино нарязан тютюн - готов за реализация и суровина във вид на балирани тютюневи листа.

Като съпричастни към случая са задържани трима мъже на възраст 23, 25 и 44 години. 

Спрямо мъжете е повдигнато обвинение за притежание с цел продажба на над 2,7 тона тютюн. Един от мъжете, 25 годишният, е привлечен и по още едно престъпление. Той се е опитал да избяга с бус по време на акцията.

Около 12 часа на изхода на  Бенковски полицейски служители спрели за проверка два товарни микробуса, марка „Мерцедес“. В единия от тях пътували трима мъже – единият 45 годишният тартор, както и други двама свидетели. Във втория – помагачите му.

Когато полицаите се отправили към втория бус, за да извършат проверка, 25-годишният водач тръгнал рязко и се насочил в посока Пловдив. Полицейският автопатрул се отправил веднага след него, като въпреки подадените светлинни и звукови сигнали, шофьорът на микробуса не спрял.

При навлизане в района на „Шекер махала“, водачът и неговият спътник скочили в движение от колата, като избягали и се скрили между къщите в ромската махала. През това време бусът продължил да се движи още няколко метра, ударил се в тротоарен бордюр и спрял.

При извършена проверка в багажника били открити 10 черни найлонови чувала, пълни с около 300 кг ситно нарязан тютюн. Установено било, че микробусът е бил натоварен в къща в Бенковски.

Последвало претърсване и изземване в имота, в който имало двуетажна тухлена постройка, двор, гараж и стопански постройки. Те били наети за ползване от 45-годишният тартор. В имота били намерени и иззети  множество чували, пълни с около 2 700 кг ситно нарязан тютюн, както и машини за рязане на растителната маса  и електронна везна. По-късно бегълците са били установени и задържани от органите на МВР.

Под надзора на Районна прокуратура – Пловдив се извършват процесуално-следствени действия. Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Действията по разследването продължават.      

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина