Президентът и посланикът на САЩ гости на авиобазата в Граф Игнатиево

Автор: Plovdiv Now 4463
Президентът и посланикът на САЩ гости на авиобазата в Граф Игнатиево

Президентът на Република България Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик в Република България Нейно Превъзходителство Херо Мустафа ще бъдат част от официалните гости по време на Медийния ден за международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка 2020“, който ще се проведе утре, 24 септември 2020 г., в авиобаза Граф Игнатиево.

Пред гости и медии ще бъде представен брифинг относно целите и задачите на съвместната летателна тренировка, след което те ще могат да наблюдават елементи от нея.                                                                                 

Международната летателна тренировка “Тракийска пепелянка 2020” се  провежда в периода от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров. В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички Република България, Кралските канадски военновъздушни сили, Република Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина