Пребитият дядо от Трилистник познавал нападателите си, давал им е храна и пари

Автор: Ива Модова 21822
Пребитият дядо от Трилистник познавал нападателите си, давал им е храна и пари

Пребитият Христо Васков помагал на нападателите си - Павел и Ангел, дори ги хранел след работа. Това заяви пред наш репортер кметът на село Трилистник - Мирчо Петров.

Припомняме, че възрастен мъж бе пребит и ограбен в нощта срещу неделя. Двама са проникнали в дома му, налагали са го по главата и са му отнели 100 лева. Ден по-късно двете лица са задържани от полицията. Днес в Трилистник пристигна и главният прокурор Иван Гешев. Пред него пострадалият Христо Васков разказа за ужаса, който е преживял.

"86-годишният старец е давал хляб, пари и каквото има на побойниците. Помагал им е. След работа са минавали покрай къщата и той ги е познавал. 16-годишното момче живее с майка си. Тя е многодетна майка, сама e и получава помощи. През нощта са влезли и са му взели и последните пари до пенсия", разказа кметът. Той е получил обаждане от сина на пострадалия Христо и веднага с екип на полицията са посетили къщата. След по-малко от 12 часа двамата извършители са били арестувани.

Това са 32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Красимиров. Те са добре познати в селото. По-възрастният се подвизава под прякора Таира. Момчето пък е с криминални прояви и с присъда за блудство.

"Така са се отблагодарили на Христо за добротата. Казали, че били гладни. Не е това версията за грабежа, тъй като в приземния етаж е имало храна, която не е пипната. Търсили са пари", допълва Петров.

В селото продължава да се говори за жестокото нападение. Жителите на Трилистник се опасяват, че ромите ще посегнат на домовете им.

"Те познават хората и знаят кой живее сам. На по-младите няма да посегнат, но не се знае дали пак няма да ударят някоя къща. Бай Христо е пребит жестоко. Удряли са го с метални тръби. Беше добре, но все пак го отведоха в болница за преглед", разказа съсед на Васков.

В същото време в ромската махала отричат Павел и Ангел да са автори на грабежа, придружен с побой. Наш репортер успя да разговаря с брата на Асенов - Митко. Той разказа, че брат му е честен човек и никога не е крал.

"Може да проси от хората, но няма да посегне. Ние работим в Труд като общи работници, за 50 лева надник. Заради кризата сега не ни викат и ние ходим за дърва. Даже в събота бяхме заедно на къра. Преди 20:00 часа се прибрахме и си легнахме. Брат ми преди време беше откраднал едни гълъби, ама нищо повече. Няма доказателства, че е той. Не се познава дори на камерата", каза Митко Асенов. Той разказа още, че 16-годишният Ангел живее скромно, дори са съседи.

"И той идваше с нас за дърва. Преди 7-8 месеца откраднаха с още едно момче от махалата две колелета от Маноле, ама те са деца - не са мислили. Майка му сега е пред районното в Труд, чака го да си го прибере. Няма какво да ядат", каза още Митко.

Братята и сестрите на Ангел, които са непълнолетни, също отрекоха 16-годишното момче да е извършител. Те не пожелаха да застанат пред камерата на TrafficNews, но бяха категорични, че неправомерно са задържали Ангел.

32-годишният Павел Асенов и 16-годишният Ангел Красимиров са привлечени като обвиняеми. Прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" спямо двамата.

В същото време четирима мъже и две жени са била задържани за 24 часа по Закона за МВР при спецоперация срещу битовата престъпност тази нощ. Акцита е била проведена на територията на селата Трилистник, Скутаре и Рогош. В нея са участвали служители на секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Пътна полиция“, както и служители на Районно управление - Труд.

Образувани са три досъдебни производства и три проверки във връзка с незаконно държане на акцизни стоки без бандерол – цигари, алкохол и нарязан тютюн, както и за незаконна сеч на дърва без писмено позволително.

Какво разказаха кметът на Трилистник, жители на селото и ромите от махалата, може да видите във ВИДЕОТО: 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина